Μυοκτονία
Επαγγελματικού Χώρου

Κύριος στόχος της μυοκτονίας σε έναν επαγγελματικό χώρο είναι η πλήρης απαλλαγή του χώρου από τα ποντίκια, τα οποία αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους της δημόσιας υγείας λόγω της μετάδοσης σοβαρών ασθενειών στον άνθρωπο.

Να σημειωθεί πως ο μεγάλος πληθυσμός τρωκτικών εγκυμονεί πολλούς κινδύνους είτε στους ανθρώπους, είτε στο περιβάλλον.

Για την επιτυχή καταπολέμησή τους είναι απαραίτητη η γνώση της βιολογίας τους, η γνώση του τρόπου εφαρμογής των μέσων καταπολέμησης και η κατανόηση των ιδιαίτερων συνθηκών του χώρου που έχει προσβληθεί από τρωκτικά. Η μυοκτονία αποτελεί τη διαδικασία απαλλαγής από τρωκτικά σε εσωτερικούς ή ανοιχτούς επαγγελματικούς χώρους και την αποφυγή επανεμφάνισης τους.

Η παρουσία ενός αρουραίου ή ποντικού σε έναν επαγγελματικό χώρο, είναι εμφανής. Υπάρχουν σημάδια που μας δείχνουν ότι υπάρχει στο χώρο και χρειάζεται μυοκτονία. Τις περισσότερες φορές οι συνέπειες είναι πολύ μεγάλες (καταστροφή ηλεκτρικών συσκευών, μόλυνση τροφίμων κλπ).

Η μυοκτονία επαγγελματικού χώρου περιλαμβάνει ειδικούς δολωματικούς σταθμούς χάρτινους ή ασφαλείας που είναι ανθεκτικοί σε κραδασμούς και χτυπήματα και είναι ασφαλείς για βαριά χρήση.

Μυοκτονία Επαγγελματικού Χώρου

Οι δολωματικοί σταθμοί τοποθετούνται σε διάφορα σημεία εξωτερικά ή εσωτερικά του επαγγελματικού χώρου κατά τη διαδικασία μυοκτονίας. Στο εσωτερικό αυτών των παγίδων τοποθετούνται ειδικά ποντικοφάρμακα πρωτότυπα και όχι γενόσημα ειδικά για χώρους δημόσιας υγείας.
Scroll to Top