Απολύμανση Κατοικίας

Με τον όρο απολύμανση κατοικίας αναφερόμαστε στην αφαίρεση ή τη καταστροφή επιβλαβών παθογόνων ουσιών από διάφορους χώρους όπως η κατοικία, με τη χρήση φυσικών ή χημικών ουσιών.
Η απολύμανση κατοικίας είναι σημαντική για λόγους υγιεινής και πρόληψης της διάδοσης ασθενειών.

Οι μικροοργανισμοί μπορούν να είναι υπεύθυνοι για ασθένειες και άλλα προβλήματα υγείας.
Εφαρμόζοντας μέτρα απολύμανσης, μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών και να διατηρηθούν υγιείς συνθήκες στον χώρο διαβίωσης. Επίσης η μούχλα μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία και μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Στόχος της Απολύμανσης είναι η μείωση του μικροβιακού φορτίου ενός χώρου, μιας επιφάνειας, ενός αντικειμένου σε αποδεκτά επίπεδα. Με την Απολύμανση επιτυγχάνουμε δραστική μείωση των νοσογόνων ή παθογόνων μικροοργανισμών (ιοί, βακτήρια, μικρόβια, μύκητες, κ.α.) οι οποίοι μολύνουν επιφάνειες και εξοπλισμό και απειλούν την υγεία του ανθρώπου.

Απολύμανση Κατοικίας

Οι μέθοδοι απολύμανσης χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: τις φυσικές, τις χημικές και τις φυσικοχημικές και ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, επιλέγουμε την κατάλληλη τεχνική για την εξουδετέρωση όλων τον επικίνδυνων βακτηρίων, μυκήτων και ιών.
Scroll to Top